8 Mart 2014 Cumartesi

Kabaklı irmik tatlısı nasıl yapılır tarifi



Bugün sizlere güzel bir tatlı tarifi anlatmak istiyordum Kabaklı irmik tatlısı yapmak için elimizde bulunması gereken malzemeler şunlardır. 12 çorba kaşığı irmik 10 çorba kaşığı şeker 1 litre süt 3 çorba kaşığı kakao 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilya Yarım kilo gıram bal'kabağı 1 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı nişasta ve tüm malzemelerimizi temin ettikten sonra ilk uygulamamız gereken Birlikte irmik tatlımızı yapmaya başlayalım Tatlımız için İrmik süt, şekeri geniş bir tencerede karıştırılarak pişirelim. Biraz Pişirdikten sonra vanilya ekleyelim ve ardından iki bölüme ayıralım. İlk Yarısını kakao katalım , öteki kalan beyaz karışıma da portakal kabuğu rendesi ilave edelim. Orta boy büyüklüğünde bir borcam hazırlayıp nemlendirme işle yapalım ıslatalım ilk başta biraz kakaolu olan karışım ilave edelim , onun ardından beyaz karışım döküp üstü kısım'da olan bölümü düzeltelim. Ayrı bir yerde hazırladığımız kabağı yarısına gelecek kadar su ilave ederek pişirelim. ve pişirme işlemi yaptığımız kabağı rondodan geçirilerek püre kıvamına getirelim. Tekrar ocağa üzerine alıp şeker ilave edelim ardından yarım su bardağı su da nişasta karıştırılarak yavaş bir şekilde kabağın içerisine ekleyelim . 1-2 dakika kaynatma işlemi yaptıktan hemen sonra irmiğin üzerine dökebiliriz ve hazırladığımız tatlıyı 2-3 saat bekletip servis yapalım.