Etli kuru fasulye nasıl yapılır tarifi



Annelerimizin bizlere yaptığı en lezzetli yemeklerden bir tanesi etli kuru fasulye sizler bu yemeğin tarifini vermek istiyorum . Elimizde bulunması gereken malzemeleri sıralayalım. 3 su bardağı kuru fasulye (1 gece önceden suda bekletilmiş) 1 adet büyük boy soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 300 gr kuş başı doğranmış kırmızı et 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz sıcak su Malzemelerimizi temin ettikten sonra birlikte Yemeğimizin yapım işlemine başlayalım ilk önce yapmamız gereken işlem olarak Soğanı ince ince güzel bir şekilde doğranıp sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerenin içerisinde pembeleşinceye kadar kavuralım . Hemen ardında Et ekleyelim ve suyu çekinceye kadar kavuralım . Ardından Salça ekleyip 3-4 dakika kadar daha kısık ateşte kavrmaya devam edelim. Ardından bir müddet sıcak su içersinde beklettiğimiz Fasulye yi ilave edip ve üzerini 1 karış geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyelim. Düdüklü tencerenin kapağını sıkıca kapatılıp 50 dakika – 1 saat kadar orta derecede ateşte pişirelim . Yemeğimiz piştikten sonra biraz dinlendirelim ve servise hazır . Afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilav üstü tavuk sote nasıl yapılır

çikolatalı lazanya nasıl yapılır tarifi

Fırında patatesli tavuk yemeği nasıl yağılır tarifi