19 Mart 2014 Çarşamba

çikolatalı lazanya nasıl yapılır tarifi

çikolatalı lazanya nasıl yapılır tarifi
çikolatalı lazanya nasıl yapılır tarifi 
Sizlere bugün çikolatalı lazanya yapalım Elimizde olması gereken malzemeleri sıralayalım 1 paket Oreo bisküvi (36 tane kadar) 4 yemek kaşık margarin veya margarin (eritilmiş) 1 su bardağı labne peyniri (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı süt 300-350 gr kadar krema veya kaymak (cool whip, veya stabilze ile çırpılmış kremşanti veya krema) 2 paket (110 gramlık) çikolata instant puding Pudingi hazırlamak için paketin üzerinde belirtildiği kadar süt Yarım su bardağı mini damla çikolata İlk Önce yapmamız gereken Oreo bisküvileri güzel bit şekilde mutfak robotundan geçiriyoruz mutfak robotu yok ise buzdolabı poşeti alıp içine koyup güzel bir şekilde öğütme işlemi yapabiliriz . Büyük boyda bir bor cama alıp içerisine ileve edelim . Ve ondan sonra 4 yemek kaşığı margarini ocakta eritip öğütme işlemi yaptığımız bisküvilerin üzerine güzel bir şekilde döküyoruz. Ve ardından İyice karıştırıp bor camın tabanına kasık yardımı ile kaşığın arka kısmı ile bastırarak güzel bir şekilde yayma işlemi yapalım. Ve ardından Labne peyniri alıp, şeker ve 2 kaşık sütü miksere koyup krema kıvamına gelene kadar elektrikli mikserle güzel bir şekilde çırpma işlemi yapalım. Ve arsından Ayrı bir kap yardımı ile kremşanti' yi hazırlayalım.( aslında stabilize kullanılırsanız kremşanti daha katı kıvama kavuşur ve daha güzel olmasına yardımcı olur. Hazılamış olduğumuz Kremşanti ve labne karışımına ileve edip güzel bir şekilde karıştıralım .) Bu hazırladığımız karışımın dörtte üç kısmını bisküvilerin üzerine güzel bir şekilde yayalım. Birazını ise üst kısmı için ayrılıyor.ve ardından İnstant pudingin alıp iki tane olmak satı ile paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım ve hazırladıktan sonra bor cam içerisindeki krem şantinin malzememizin üzerine güzel bit şekilde yayalım. En üst kısmına ise ayırmış olduğumuz krem şantiyi tekrar güzel bir şekilde sürüyoruz. Ve ardından Damla çikolatayla güzel bir şekilde süslüyoruz. Ve Tatlıyı servis yapmadan önce bir müddet bekletiyoruz en az dört saat veya ertesi güne kadar dolapta bekletebiliriz . Bu tatlının donmuş hali de çok lezzetli olur.