2 Mart 2014 Pazar

Fırında patatesli tavuk yemeği nasıl yağılır tarifi

fırında patatesli tavuk nasıl yapılır
fırında patatesli tavuk nasıl yapılır
Sizlere bugün güzel bir yemek tarifi vermek istiyorum fırında patatesli tavuk yemeği hem kolay pratik bir yemektir. Elimizde bulunması gereken malzemeleri sıralayalım. 1 kg but ve kanat 500 gr patates 2 ad orta boy kuru soğan 4-5 ad sivri biber 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı yoğurt tavuk baharatı sıvı yağ ve tuz Malzemelerimizi temin etikten sonra yemeğimizin yapım işlemine başlayalım ilk önce yapmamız gereken Fırın tepsini güzel bir şekilde yağ sürelim yapışmasını engeller ve Fırın tepsisine almış olduğumuz but ve kanatları güzel bir şekilde dizelim , dörde bölmüş olduğumuz patatesleri de ilave edelim , hemen ardından halka şeklinde kesilmiş olduğumuz kuru soğanları ilave edelim , ve ardından ayrı bir kaba yemeğimizin sosu için Ayrı bir kap içerisine rende yapalım sarımsağı, salçaları,ve ardından yoğurdu, baharatı ve tuzu 1 su bardağı sıvı yağı koyarak sosumuzu harmanlayıp karıştırıp fırın tepsisindeki malzemenin üzerine düzel bir şekilde döküp iyice tepsiye yayalım üzerine bir şekilde yıkadığınız sivri biberleri de ekleyip önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Pişirdiğimiz yemeğimizi 5-10 dakika arasında dinlendirelim ve güzel bir şekilde servis yapabiliriz. Afiyet olsun.