Ve güzel yemeklerden bir tanesi Karnıyarık hem lezzetli hemde faydalı bir yemektir. Yemeğimizi yapmadan önce elimizde mevcut olması gerek malzemeleri sıralayalım.
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram çekilmiş et
Malzemelerimizi temin ettikten sonra yemeğimizin yapın işlemine başlayalım .İlk önce yapmamız gereken
Patlıcanları alıp çizgili bir şekilde soyup, yarım saat kadar kızartma işleminde yağ çekmemesi için tuzlu içerisinde bekletelim. Patlıcanlarımızı İyice Yıkadıktan hemen sonra suyunu havlu yardımı ile çektirelim ve Patlıcanlarımızı az yağda kızartma işlemini yapalım . 6 adet biberimizi de yağda kızartalım . Hemen ardından aynı tava'yada doğramış olduğumuz soğanları kavuralım, öncecen çektirdiğimiz kıyma etini de ekleyerek bir müddet daha kavurma işlemine devam edelim ve biberlerimizi, küp küp doğramış olduğumuz 1 adet domatesi, tuzu ve baharatları da ekleyerek karıştırma işlemine devam edelim. Malzemelerimizin Üzerine bir çay bardağı su ekleme işlemi yaparak 5 dakika kadar kaynatalım. Ve ardından bir tepsi hazırlayarak tepsinin içerisine patlıcanları ortalarını keserek hazırlayıp yerleştirelim ve bu kesik patlıcanların içine bastırarak iç malzemesine yer açalım ve malzememiz ile patlıcanları dolduralım. Doldurma işlemi yaptığımız patlıcanların üzerine kalan bir adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde doğrayıp paylaştıralım , birer tane sarımsak ve kızartmış olduğumuz biberlerden birer tane ilave egelim.
Ayrı bir kapta 1 kaşık salçayı ve 1 kase sıcak suda sos yaparak hazırlamış olduğuz patlıcanların aralarına dökelim . Kıymalar taşmasın diye patlıcanların üzerine üzerine dökmeyelim. Hemen ardından önceden ısıttığımız 170 derecede olan fırınımızda 20-25 dakika pişirelim. İsterseniz bu işlemi fırın olmaksızın pilav tenceresi gibi bir tencere yardımı ile ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede yapabileceğiniz bir sürededir. Yemeğimiz olduktan sonra biraz dinlendirdikten hemen sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder