|
güveçte etli nohut nasıl yapılır |
Sizlere güzel bir yemek tarifi vermek istiyorum güveçte etli nohut yemeği hem lezzetli hemde hepimizin bildiği bir yemek güveçte nohut yemeğini yapmak için elimizde bulunması gereken malzeme listesi şunlardır.
3 adet su bardağı haşlanmış nohut
1 kg kemikli dana veye kuzu eti
2 adet kuru soğan, 2 ad kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
40 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
Tuz,karabiber
Malzemelerimizi temin ettikten sonra birlikte güveçte etli nohut yemeği nasıl yapılacağını birlikte gözden geçirelim ilk önce yapacağımız şeylerden birtanesi
Kemikli parça halindeki etlerimizi düdüklü tencereye yerleştirip üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edelim ve etlerimizi 40 dakika kadar pişirelim bir şekilde. Sonra Bir güvece yağ ilave edip doğramış olduğumuz soğanları ilave edip ocak üzerinde güzel bir şekilde kavuralım. Ve hemen Ardından Salçayı ve doğranmış olduğumuz kırmızı biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Ve ondan sonra düdüklü tencerede pişirdiğimiz Etlerin suyunu süzüp salçalı soğana ilave edelim . Bir gün önceden sıcak suda beklettiğimiz nohutları ve et parçalarını kavurduğumuz malzemelerimizin içerisine ilave edelim güveç içerisine. Ve ardından Tuz ve karabiber de serpelim ve tencerenin kapağını kapatalım.Kısık ateşte 15 veya 20 dakika kadar pişirelim ve pişirme işlemimiz bittikten sonra servise artık hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder