Evde yemek yapmayı seven hanımlar Çipura mevsimi zamanımı bilmiyorum bugün sizlerele birlikte Mantar soslu çipura hazırlamak itiyorum sizlerle bugün , nefis bir akşam yemeği yapalı. Karabiber, tuz, fesleğen, mantar ile ortaya çıkarmakta olduğumuz güzel bir lezzet ve bir o kadar da pratik hazırlanışı Fırında mantar soslu çipura yemeğinin muazzam tarifi hadi başlayalım ilk önce yapmamız gereken malzemeleri sıralayalım
4 adet Çipura
4 adet Domates
1 adet soğan
500 gram mantar
2 adet sivri biber
Bir tutam nane
Bir tutam karabiber
Bir tutam tuz
Bir tutam fesleğen
2 adet limon
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Evet malzemeleri temin ettikten hemen sonra
Balıkları güzel bir şekilde tuzlayıp çipura için sosu hazırlama işlemi yapana kadar bir kapta muhafaza edelim .Sos yapımı için tencere içerisinde sıvı yağı güzel bir şekilde kızdırma işlemi yapalım. Hemen ardından doğramış olduğumuz soğanları pembemsi kıvamına gelinceye kadar kavurma işlemi yapalım .hemen ardından üst kısmına halka halka şekilde doğramış olduğumuz biberleri de ilave edip bir müddet daha kavurma işlemi yapalım. Daha sonra önceden blender dan geçirdiğiniz domatesleri ilave edelim . Sonra ise küp küp doğradığınız mantarları ekleyelim ve arkasından tuz ve baharatları da ilave edip 10-15 dakika kadar kaynatma işlemi yapalım. Balıkları fırın tepsisine yerleştirmeden hemen önce zeytinyağı yardımı ile güzel bir şekilde yağlama işlemi yapıp her balığın iç kısmına ince bir dilim limon kesip yerleştirme işlemi yapalım. Önceden hazırlamış olduğumuz sosu balıkların iç kısmına ve üst kısmına güzel bir şekilde yayalım. Daha önceden ısıtmış olduğumuz 220 santigrat derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirme işlemi yapalı. Pişirdikten sonra güzel bir şekilde servis yapalım.
|
Fırında Mantar Soslu Çipura nasıl yapılır Tarifi |
Yorumlar
Yorum Gönder