Baget Ekmek Nasıl Yapılır? Evde Doğal Ekmek Yapımı



trendler kanalına Hoş geldiniz bugün sizlere ekmek nasıl yapılır sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım arkadaşlar ekmek yapımı için malzemeleri sıralayalım

ddört buçuk su bardağı un artı 1 yemek kaşığı tepeleme un 2 bardak ılık su 1 paket instant kuru maya 1 yemek kaşığı silme tozşeker 1 çay kaşığı tuz

Ekmek yapımı için derin bir kaba 4 buçuk su bardağı un ve buna ilave olarak 1 yemek kaşığı tepeleme un koyun üzerine bir bardak İnsta kurmaya bir yemek kaşığı silme tozşeker ve çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.

Daha sonra karışıma 2 su bardağı ılık su azar azar döküp eliniz ile karıştırmaya başlayın un ve su karışımına kadar karıştırın çok fazla yorulma Naza gerek yok hamur oldukça yumuşak olacak yani elinize yakışacak onu un ekleyip hamuru karıştırmayın.

Elinize bulaşan hamuru bir kaşık yardımıyla sıyırıp temizleyebilirsiniz arkadaşlar.

Hazırladığınız ekmek hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 1 saat beklet beklettikten sonra pişireceğim iz tepsisinin üzerine un ilave edebilirsiniz arkadaşlar ya da yanmayan yağlı kağıt ile uzerine kaşık yardımı ile küçük boyutlarda yada daha büyük boyutlarda top şeklinde yuvarlayıp tepsiye dizin. FIRINA Pişirmek için Koyun .  FIRININ ÖZELLİĞİNE GÖRE 180 YADA 200 DERECE OLABİLİR.

Ve fının özelliklerine göre 45 dakkika yada 1 saat pişirin

afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilav üstü tavuk sote nasıl yapılır

soğuk sandviç nasıl yapılır tarifi

TOST NASIL YAPILIR