Pastırmanın tavukla birlikte verimiş olduğu güzel bir lezzetin tavuk sote taririfini nasıl olduğunu anlatıcam bu akşamki ezzeti sizlerle patlaşıcaz ilk öne elimizde olması gereken Geniş bir tava ilk önce tavayı ocağın üzerine koyuyoruz sonran içerisine damak tadımıza göre tere yağı yadan zeytinyağı konup oda yolsa katı yağ margarin ilave ediyoruz ver kızmasını bekliyoruz . İçerisine doğradığımız küçük parçalar halinde kuşbaşılarını ilave edelim . Ocağın altını güzel bir şekilde harlıyalım ve etleri içine atalım etler suyunu çekene kadar her 3 ,4 dakkada bir karıştıralım ve soteleyelim.ve elimizde olan pastırmayı güzel bir şekilde küçük dilimler halinde dilimliyelim ve akabinde Pastırma dilimlerinin üzerine ince ince doğradığımız biberleri de ilave etmeyi unıtmayalım. 3 yada5 daka sonra domatesi alıp rendeleyelim sonara sotemizin üzerüne, tuz ve karabiberle birlikte ilave edelim. Domatesin güzel yemeğimize rengini vermesiyle birlikte, bir parça kekiği de ekledikten sonra. Biraz daha karıştıralım ve pişmesini bekliyelim kısık ateşte ve sonra , ocaktan alalım Pastırmalı tavuk sote afiyetle yemepe hazır afşyet olsun
: Tavuk (500 gr, kuşbaşı)
:Pastırma (8-10 dilim)
:Domates (2 tane)
: Sivri biber (2 tane)
: Zeytinyağı (4 çorba kaşığı)
:Kekik (1 tatlı kaşığı)
:Karabiber, tuz
|
pastırmalı tavuk sote nasıl yapılır |
Yorumlar
Yorum Gönder