Bekarların vazgeçilmez yemeklerinden biriside et ürünleridir en güzell ve lezzetli ve pratik bir şekilde yemek yapmak istiyormusuzunuz bu durumda beni iyi dinleyip güzel bir köri soslu tavuk pişirebilirsiniz. Yapmaniz gerekenler çok basit ve pratik elinizde derin ve kapaklı teflon tavaniz var ise tavugunuz yapısmadan ve cok lezzletli olabilir o yoksa herhangibi bir kapaklı tava ilede yapabilirsiniz yapacaginız yemek kaç kisilik ise ona göre tavuk alin tavuk dediysem tabi komple tavuk değil tavuğun kemiksiz bölümünü yiyebileçeğiniz kadarıyla marketten yada kasaptan temin edebilirsiniz ben genelde tavuk Göğsü tercih ediyorum sizde temin edebilirsiniz hadi yapmaya başlıyalım ilk önce tuvuk ğöğsümüzü ince ince aşırı Küçük parçalar hâlinde doğramayalim normal boyutlarda uzun dikdörgen sekillerde doğradıgimiz etleri guzell bir suda yikadiktan sonra çok yogun harlanmiş bir seviyede değilde normal bir seviyede actigimiz ocagın uzerine tavamizin icine koyalimve pisirme islemine basliyalim etleri ve sonra kapagini kapatalim her 4 dakkada bir karştimayi unutmayin et icersinde tuz yağ cok az atabilirsiniz ben atmam genelde teflonda pisen et yapısmaz ve kendi buharinda pisen et daha güzel olur ilk etapta et biraz sulanicaktir surekli 4 dakkaka karistirmaya devam edin etin suyu azaldiktan somra pise pise marketten aldığimiz kori sosunu bir miktar pisen etin üzerine dokunuz ve kariştimaya devam ediniz etler bismeye yuz tutugunda ayri bir tava alin ve biraz kirmizi biber biraz koy biri dograyip isterseniz biraz bagaratta seviyorsanız birlikte birberleri dograyip pişirin ve piberler pistikten sonra etin icine ilave edip etle birlikte pişmeye devam edin ve ve et pistikten sonra 5 8 dakka dinlendirin ve ondsn donra afiyetle yiyebilirsıniz
|
Körisoslu tavuk nasıl yapılır |
Yorumlar
Yorum Gönder