Arnavut Ciğeri nasıl yapılır


Merhaba sevgili okurlarım size bugün Arnavut Ciğeri yemeğinin nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum Ciğerimiz için Yapmakta olacağımızıTarifi Malzemeleri bir bir sıralayalım1-ilk olarak yapacağımız ve tüketeceğiz kadar kasaptan koyun karaciğeri alalı 2 - ondan sonra 2 yemek kaşığı dolu dolu buğday unu ayıralım 3- 1 adet çay kaşığı tuz ayarlayalım onun arkasından 4- 1 adet çay kaşığı kırmızı biber ayıralım 5-ve Kızartmak için hazırladığımız 1 adet su bardağı sıvı yağ ayıralım ve son olarak 6 yanında yapmak istersek Piyaz için 1adet Kuru soğan, 1adet maydanoz 1ölçü biraz tuz ve 1ölçü limon 1ölçü zeytinyağı ayarlayalım yemek için Arnavut Ciğerini Yapmak çalışmalara başlayalım İlk önce Ciğerimizin zarı bölümünü güzel bir şekilde temizledikten hemen sonra güzel bir şekilde küçük küçük küp küp olacak kadar doğrama işlemini yapalım . Hemen ardından Doğramış olduğumuz ciğerlerimizi ölçüsünü ayarlamış olduğumuz un ile güzel bir biçimde harmanlayalım.ve Harmanlama işlemini yaptıktan hemen sonra fazla unlardan temizleyip . Ufak ve uygun bir tavanın yağı koyup hemen ardından bol kızmış olan yağın içerisinde güzel bir şekilde kızartıyoruz. Ve ardından Kızarmış olan ciğerlerimizi kevgir yardımı ile başka bölüme bir tepsinin inçine alalım. Ve Üzerine tuzumuzu, biberimizi ve hemen ardından birazda kızartmış olduğumuz yağdan çok aç 1 yemek kaşığı kadar yağ ilave ederek hem arkasından biraz daha harmanlama işlemini yapalım. Ve işlemizi bitti güzel bir şekilde yanında piyaz yaza salata pilav ile güzel bir servis yapalım afiyet olsun umarım beğenşrsiniz
Arnavut Ciğeri nasıl yapılır
Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilav üstü tavuk sote nasıl yapılır

mantarlı tavuk sote nasıl yapılır

TOST NASIL YAPILIR